28 Mart 2012 Çarşamba

Chrome Web Mağazası Türkiye’de açıldı!


Chrome Web Mağazası, Google Chrome web tarayıcısı için tasarlanmış çok çeşitli uzantılar, temalar ve web uygulamaları bulabileceğiniz çevrimiçi bir pazar yeridir.


Peki web uygulaması nedir?

Web tabanlı uygulamalar, tamamen tarayıcı içinden kullanılmak üzere tasarlanmış programlardır. Uygulamaları kullanarak, karmaşık yazılımlar yüklemek zorunda kalmadan belge oluşturma, fotoğraf düzenleme ve müzik dinleme gibi şeyler yapabilirsiniz. Mobil ve diğer uygulama türlerinden en büyük farkı telefon hafızası veya hafıza kartında yer işgal etmeden ve uygulamaların bilgisayarınızın ve tarayıcınızın etkilenmeden her zaman kullanılabilir durumda olmasıdır.

Chrome Web Mağazası'nda neler bulacaksınız? 


Uygulamalar, bilgisayarınıza yüklediğiniz diğer türden programlara benzeyen gelişmiş web siteleridir. Başlıca fark, uygulamaların tamamen tarayıcı içinden erişilip kullanılabilmesidir. Gmail veya Pandora gibi siteleri kullanıyorsanız uygulamaları da zaten kullanıyor olabilirsiniz.


Uzantılar, Google Chrome'a ekleyebileceğiniz fazladan özellikler ve işlevlerdir. Uygulamaların aksine, hangi web sitesinde olursanız olun her zaman kullanılabilirler.


Temalar, daha şık ve zarif hale getirmek için Google Chrome tarayıcısının dış görünümünü değiştirir. Büyüleyici yüzlerce dış görünümden istediğinizi seçebilirsiniz.

Chrome Web Mağazası'na nasıl gidilir? Mağazaya iki yoldan gidebilirsiniz:
  1. www.google.com.tr/chrome/webmagazasi adresini ziyaret edebilirsiniz. 
  2. Google Chrome'da yeni bir sekme açın ve “Uygulamalar” bölümündesimgesini tıklayın. 
Türkçe olarak hazırlanan eğlenceli uygulamalar, farklı temalar ve Google Chrome’a özel uzantılara sahip Chrome Web Magazasi’nda ilk etapta Dipnot, GolBe, Grupanya, Ntvmsnbc, NTV Spor, Trendyol, Virgin Radio TürkiyeZargan gibi yerel uygulamalar yer alıyor. Türkçe uygulamalara ek olarak Chrome Web Mağazası’nda, Chrome ile internet deneyiminizi kişiselleştirmek için binlerce uygulama, uzantılar ve temaları bulabilirsiniz. Uygulama geliştiricilerinin hazırlayacağı HTML5 tabanlı uygulamalarla birlikte web deneyiminin yeni bir boyut kazanacağını ve yeni içeriklerin ortaya çıkacağına inanıyoruz. 

Tarayıcaya kurulan uzantılar ve uygulamalar sayesinde internette dolaşmayı kolaylaştıran ve keyifli hale getiren Chrome Web Mağazası'nda Türkiye'de hazırlanmış uygulamalarını keşfe çıkmak için geç kalmayın!

Aslıhan Ulutaş 
Ürün Pazarlama Müdürü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder