7 Ağustos 2012 Salı

Google+ Hangout On Air ile canlı yayınlar birkaç tık ötede!

Nerede olursanız olun yüz yüze sohbetleri artık ister bilgisayarınızdan, ister telefonunuzdan veya tablet cihazınızdan çevrenizdekilerle veya takipçilerinizle gerçekleştirebilirsiniz. Hangout'unuzu Google+ profilinizde, YouTube kanalınızda ve web sitenizde dilediğinizde herkese açık olarak paylaşabilir, takipçilerinizle veya çevrenizdekilerle canlı yayında bir araya gelip sohbet edebilirsiniz.

Oturduğunuz yerden canlı yayın yapın
Herkese açık olarak veya dilediğiniz bir çevre ile canlı yayın yapabileceğiniz bu yayın, Google+ akışınızdan, YouTube kanalınızdan ya da websiteniz üzerinden görüntünebilir.

Anında YouTube'a kaydedin
Sohbetinizi kaydetmek için özel bir yazılıma da ihtiyacınız yok. Her Canlı Hangout otomatik olarak YouTube hesabınıza kaydedilerek, sonrasında canlı yayını kaç kişinin izlediği bilgisine de ulaşabilirsiniz. Kayıt edilen videonuzu, canlı yayınınız bittiğinde kayıtlı YouTube kanalınızda izleyebilir ve paylaşabilirsiniz.

Google+ Hangout on Air'i bugüne kadar dünyada birçok marka, sanatçı ve sporcu çevrelerindeki kişiler ile canlı yayında sohbet etmek için kullandı ve kullanmaya da devam ediyor. Dünyada, Conan O’Brien, David Beckham, Daria Musk, Cadburry, New York Times gibi ünlü marka ve isimlerin hayranları ile sohbet ettiği bu platformu Tükiye’de ise ilk defa +Trendyol sayfası üzerinden +Hadise ile gerçekleştirdi. Hadise’yi hayranlarıyla buluşturan Trendyol’un bu yayınını yaklaşık 30.000 kişi canlı olarak izledi.

Google+ Hangout on Air öncesi Trendyol.com üyeleri arasında yapılan bir çekilişle, canlı yayına katılacak Hadise hayranları belirlendi. Hangout on Air sırasında Hadise yaz gardrobunu hayranları ile birlikte oluşturdu ve sorularını yanıtladı. Aynı zamanda canlı olarak bu videoyu yayınlayarak diğer hayranlarının da bu keyifli sohbeti izlemeleri sağlandı.



Teknoloji dünyası da Google+’da…
Türkiye’nin yakından takip edilen teknoloji portallerinin biri olan +Tamindir ise takipçileriyle her ay farklı bir konuyla ilgili Hangouts on Air düzenliyor. Gerçekleşen ilk Hangouts On Air dizisinde Tamindir.com ofisini yakından tanıtıp merak edilen tüm soruları cevaplayan ekip, düzenledikleri ikinci Hangouts On Air’de iPhone 4S ve Galaxy S3 karşılaştırması ve üçüncü Hangouts On Air ile de Yılın En Çok Beklenen Oyunları hakkındaki görüşlerini paylaşıp soruları cevapladılar.

Google+ Hangouts On Air’e nasıl başlayacağınız hakkında daha fazla bilgi için bu videoyu izleyebilirsiniz.

Aslıhan Ulutaş
Ürün Pazarlama Müdürü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder