20 Aralık 2012 Perşembe

‘Google+ Topluluklar’ İnternet’te Yeni Buluşma Noktası

Google+'a; gerçek hayattaki paylaşım şeklimizi online dünyada da devam ettirmemizi sağlayacak yeni özellikler eklenmeye devam ediyor. Bunlardan bir yenisi de ‘Google+ Topluluklar’.

'Google+ Topluluklar'; kullanıcıların bir araya gelerek, ortak ilgi alanları hakkında fikir alışverişinde bulunmalarına imkan veren bir özellik. Aynı zevkleri paylaştığınız kişilerle etkileşim ve iletişimde bulanabileceğiniz Topluluklar; fotoğraf, video ekleme, etkinlik oluşturmanın haricinde katıldığınız topluluk ile ‘Hangout’ (video görüşme) yapılabilmesini de sağlıyor.

'Google+ Topluluklar' kullanıcılara; fotoğrafçılıktan spora, yemekten teknolojiye kadar birçok farklı konudan kendilerine en uygununu belirleyerek, bir gruba üye olma, fikirlerini paylaşma ve topluluk içinde görüşlerini ifade etme alanı sunuyor.



Ekranın sol tarafındaki panele yerleştirilen 'Topluluklar' (Communities) özelliği ile isterseniz yeni bir grup kurabiliyor ya da istediğiniz kategoriye uygun başka sayfaları bularak, gruba katılabiliyorsunuz. Bunların yanında +1 düğmesini kullanarak yapacağınız paylaşımları topluluğunuzda paylaşabiliyorsunuz. Bu özellik ilerleyen günlerde mobil platformlara da taşınacak.

Yemek İlgi Alanınız İse...

Yemek pişirmeye, yeni tarifler keşfetmeye ilgi duyuyorsanız; Google+’da takip edebileceğiniz birçok farklı isim arasından kendinize en uygun olanını seçip, çevrelerine dahil olabilirsiniz. Cenk Sönmezsoy,Saklı Lezzetler, Mutfak Sırları , iyiyemek , Devletşah , Ülker İçim , Endinin Mutfağı , Cookosh , Sonradan Gurmeler ,Harbiyiyorum , Refika'nin Mutfagi gibi sayfaları takip ederek, mutfakta harikalar yaratmanın sırlarını öğrenebilir, yemek pişirme konusundaki becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

Bu isimlerin sayfalarını takip etmenin ötesinde onlar ile canlı sohbetlere katılarak, merak ettiğiniz konularda ipuçları alabilirsiniz. Bu sohbetlerden biri çok kısa bir süre önce Ülker İçim Süt tarafından gerçekleştirildi. Ülker İçim Süt hızlı tüketim sektöründe bir ilk’e imza atarak, Hangout On Air’de anneleri Devletşah ile buluşturdu. Anneler çocuk gelişimi ve beslenmesi ile ilgili merak ettikleri tüm soruları konunun uzmanına sorma imkanına sahip oldular.



Yapılan sohbet sonrasında, Hangout On Air ‘e katılanlardan Google+’daki bu deneyimleriyle ilgili görüşlerini paylaşmalarını istedik. Yorumlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Çocukla Hayat bloggerı +Handem Erkay Güner: “Hangout ile aramızda yaptığımız sohbete tüm dünyadan izleyebilen herkesi katmayı başardık. Arkadaşlarımdan bile, günler sonra geçmiş yayınlarda değinilen konular ile ilgili soru ve yorumlar alıyorum. Yazdıklarımızı okumaya fırsat bulamayanlar, sohbetimizi dinleyerek faydalanıyorlar.”

Deli Anne: “Ülker İçim ile Google+ Hangout, Türkiye için bir ilk olduğu gibi benim için de bir ilkti. Değişik ve heyecanlı bir deneyimdi. İnternet üzerinden böylesi bir program yapılması özellikle blog sahipleri, blogseverler ve blog okuyucuları arasında sıcak, samimi bir hava oluşturduğu kanısındayım. Bu deneyim bulunduğumuz ortama da farklı bir sinerji getirdi.”

Aslıhan Ulutaş,
Google Türkiye Ürün Pazarlama Müdürü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder