18 Haziran 2013 Salı

Arkadaşlarınızla yüz yüze Cube Slam oynama zamanı!

Eskiden arkadaşlarımla dapdaracık bir kanepeye sıkışıp bilgisayar oyunu oynar, birazdan birbirimizi nasıl ezeceğimizle ilgili atıp tutardık. Şimdi çoğumuz dünyanın dört bir yanına dağıldığından artık eskisi gibi her galibiyetin ardından timsah dansı yapıp, birbirimizin yüzüne garip nidalarla haykırma şansını pek fazla bulamıyoruz. Şimdi Cube Slam zamanı.


Cube Slam arkadaşlarınızla yüz yüze oynayabileceğiniz bir oyun. Tarayıcınıza herhangi bir eklenti kurmadan karşınızdakiyle video sohbet etmenizi sağlayan açık bir web teknolojisi olan WebRTC‘yi kullanan bir Chrome Deneyimi. Bu da Cube Slam’i dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar arkadaşlarınızla sadece bir link paylaşarak oynayabileceğiniz anlamına geliyor.
 
Cube Slam’de kazanmak için küpü arkadaşınızın ekranına patlatıncaya kadar üç kez çarptırmanız gerekiyor. Kalkanlar, engeller ve yerçekimi her aşamada değişiyor; böylece her an ateş topu, lazer, çoklu top, aynalı kontroller, kurşungeçirmez kalkan, sis, hayalet top, zaman bombası, farklı ölçüde raketler, ekstra yaşam ve –kaçınmanız gereken- ölüm topları gibi sürprizlerle karşı karşıya kalabiliyorsunuz.

Eğer arkadaşlarınızdan hiçbiri online değilse o zaman Ayı Bob’la oynayarak hangi aşamaya kadar ilerleyebildiğinizi görebiliyorsunuz. Hatta Cube Slam uygulaması’nı kurarak offline durumdayken bile Bob’la oynamanız mümkün.

Grafikleri WebGL ve CSS 3D ile işlenen Cube Slam’in müzikleri de dinamik olarak Web Audio üzerinden bize ulaşıyor. İki kişilik oyunları mümkün kılan ve şu an için Chrome’un masaüstü sürümü ve Chrome OS platformlarında desteklenen WebRTC teknolojisi, yılın ilerleyen döneminde mobilde de desteklenecek. Bu arada o zamana kadar telefon veya tabletinizle Ayı Bob’a karşı Cube Slam oynayabileceksiniz. Cube Slam'in arkasındaki teknoloji için daha fazla bilgiyi teknoloji sayfamızda veya Chromium blog post‘ta bulabilirsiniz.

Arkadaşınızla oynayın, Ayı Bob’la oynayın, eğlenin!

Clem Wright, Google Creative Lab

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder