28 Şubat 2011 Pazartesi

Google DoubleClick AdPlanner ve Türkiye’nin En Popüler 100 Sitesi


DoubleClick Ad Planner (DoubleClick Reklam Planlayıcı), reklamcılıkla ilgili daha bilinçli kararlar verebilmeniz için, kitlenizin ziyaret etme olasılığı yüksek web sitelerini saptamanıza yardımcı olabilecek ücretsiz bir medya planlama aracıdır.

İster kişisel web siteniz, ister kurumsal olarak incelemek istediğiniz bir web sitesi olsun; DoubleClick Reklam Planlayıcı size, istediğiniz web sitesi hakkında detaylı bilgiler veriyor.

Çerezler (cookie) yoluyla toplanan veriler, kullanıcıların internet alışkanlıklarını inceleyerek, onlara çeşitli tahmini etiketler atıyor. Bu tahmini etiketler bizlere cinsiyet, yaş, ilgi alanları vb. bilgileri sağlıyor.

DoubleClick Ad Planner'la aşağıdakileri yapabilirsiniz:

*Demografik verileri ve ilgi alanlarını temel alarak kitleler tanımlayabilirsiniz.
*Kitlenizle alakalı web sitelerini arayabilirsiniz.
*40'ı aşkın ülkeden milyonlarca web sitesi için farklı ziyaretçi sayısıyla, sayfa görüntülemeleriyle ve diğer verilerle ilgili toplu istatistiklere erişebilirsiniz.
*Reklam vermek istediğiniz web sitelerinin listelerini oluşturabilir ve bu listeleri bir medya planında saklayabilirsiniz.
*Medya planınız için toplu web sitesi istatistikleri oluşturabilirsiniz.

Ad Planner tarafından yapılan ölçüm sonucu, Farklı Ziyaretçiler (kullanıcılar) metriği temel alınarak belirlenmiş, dünyadaki en büyük 1000 sitenin listesini görebilirsiniz. Bu liste, yeni Ad Planner veri kümeleri çıktıkça aylık olarak güncellenir. Liste, siteleri en üst düzey alanlar olarak tanımlar.

Türkiye’nin En Popüler 100 Sitesi'ni öğrenmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Listenin yetişkinlere uygun siteleri, reklam ağlarını, herkesin görebileceği içeriğe sahip olmayan veya düzgün yüklenmeyen alanları ve belirli Google sitelerini dışarıda bıraktığını unutmayın.

Saygılamızla,

Gizem Yücel
Hesap Stratejisti

27 Şubat 2011 Pazar

Sizin ve arkadaşlarınızın tavsiyeleriyle güçlenen Google Hotpot artık Türkçe’de!

Yeni yerler, mekanlar keşfetmek çok keyiflidir. Özellikle de bu keşfi bilgisayarınızın başında kolaylıkla yapıyorsanız ve yeni bir mekanla ilgili aldığınız tavsiye en iyi arkadaşınızdan geliyorsa. Sizin ve arkadaşlarınızın tavsiyeleriyle güçlenen ve gittiğiniz her yerde erişebileceğiniz tavsiyeler içeren Google Hotpot artık Türkçe’de! Google Hotpot ile, Google’daki yerler ve mekanlar ile ilgili yerel arama sonuçlarını daha kişisel, sizinle daha alakalı ve çok daha güvenilir hale getirmeye çalışıyoruz.

Google Hotpot aşağıdakiler sayesinde çalışıyor:

-Google Rehber: Dünya üzerinde hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olduğumuz 50 milyon yer ve mekan var.

-Sizin sevdiğiniz, beğendiğiniz yerler: Google üzerinde sevdiğiniz yerlere oy verdiğinizde, biz de size sevme olasılığınız yüksek olan başka yerler öneririz.

-Arkadaşlarınızın sevdiği, beğendiği yerler: Hotpot ile yerlere verdiğiniz oyları arkadaşlarınızla paylaşabilir ve onların tavsiye ettiği yerleri görebilirsiniz.

Bu üç bileşenin bir araya gelmesiyle, gideceğiniz yeri veya mekanı seçme işinin kolaylaşacağını umuyoruz. Yapmanız gereken tek şey, yerlere oy vermeye başlamak ve arkadaşlarınızı eklemek. Google Hotpot ile mekanlarla ilgili tavsiye vermekten ve almaktan keyif alacağınızı ve de bu sayede yeni, güzel yerler keşfedeceğinizi umuyoruz.

Saygılarımızla,

Başak Yeşil
Türkçe Dili ve Türkiye için Ürün Yerelleştirme Uzmanı

22 Şubat 2011 Salı

Arama Motoru Reklamcılığı ve Google AdWords

İnternet, gündelik hayat içerisindeki önemini her geçen gün artırmakta. Türkiye, 35 milyonu aşkın internet kullanıcısıyla, en fazla internet kullanıcısına sahip ülkeler arasında ön sıralarda yer alıyor. Bu rakamın, 2006 yılında 10 milyonun biraz üstünde olduğunu düşünürsek, Türkiye’deki internet kullanımının çok büyük bir hızla arttığı söylenebilir.

İnsanoğlunun en temel ve önemli ihtiyaçlarından biri bilgiye ulaşmaktır. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte, bilgiye ulaşmanın en yaygın kullanılan yöntemi arama motorlarını kullanmak olmuştur. Arama motoru olarak Google, üstün teknolojisi ile yıllardan beri Türkiye’deki internet kullanıcılarının neredeyse tamamının ilk tercihi durumundadır. Böyle bir tabloda, ürünlerinizin veya hizmetlerinizin tanıtımında ve son tüketiciye ulaştırılmasında Google’ı kullanmanın işlevi ve önemi çok fazladır.

Google AdWords

Google AdWords, Google'ın internet reklamcılığı programıdır. AdWords, basit ve etkili reklamlar oluşturabilmenizi ve internette işletmenizle ilgili bilgiler arayan kullanıcılara bunları gösterebilmenizi sağlar.

Google AdWords, haftanın 7 günü, günün 24 saati çok geniş bir ölçekte, alakalı ve gerçek zamanlı reklam yayını demektir. Reklamlar, Google.com.tr, Blogger ve Gmail gibi Google ürünlerinden oluşan Google Ağı'nda, yani diğer bir deyişle Google Arama Ağı'nda ve Google Görüntülü Reklam Ağı’nda yayınlanır. Reklamınızı tıklayan kullanıcılar doğrudan web sitenize gelir.

Google AdWords, Ürün ve Hizmetlerimin Tanıtımına Nasıl Bir Avantaj ve Farklılık Katabilir?

Google AdWords hassas hedefleme ve ölçülebilirliğin yanı sıra kitlelere çok büyük oranda erişim olanağı sağladığından, büyük ölçekte yüksek bir yatırım getirisi elde etmek mümkündür. Bu faktörlerin her birine daha yakından bakmak gerekirse:

* Alaka Düzeyi

AdWords'ün sunduğu en önemli avantajlardan biri, reklamları, kullanıcıların ilgi alanlarını ve yer, dil, demografi gibi birçok başka faktörü temel alarak hassas bir şekilde hedefleme olanağıdır. Sonuç olarak; kullanıcı, alaka düzeyi yüksek reklamları görür ve bu reklamları tıklama olasılığı daha yüksektir.

* Yatırım Getirisi

Online reklamcılık tamamen ölçülebilirdir. Bu durum, reklamcılık hedeflerinize ulaşıp ulaşamadığınızın anlaşılmasını kolaylaştırır.

* Erişim

İnternet kullanıcıları Google'da her gün milyonlarca arama yapar. Google AdWords'ü kullandığınızda, etkin şekilde ürün, hizmet, bilgi ve web sitesi arayan dünya çapındaki bu geniş kitlenin bir bölümünü yakalama olanağına sahip olursunuz. Alakalı kullanıcı aramaları sırasında ürünlerinizi veya hizmetlerinizi sunarak, müşterinin satın alma döngüsünde önemli bir noktada görünür duruma gelirsiniz. Bu önemli nokta, kullanıcının sunduğunuz ürünleri veya hizmetleri etkin şekilde aradığı zamandır.

Kısacası; Google'daki reklamlar, mesajların genel bir kitleye iletildiği geleneksel reklamlardan ve çoğu çevrimiçi reklam biçiminden farklı olarak, yalnızca belirli bir konuyla ilgilendiğini belirten kullanıcılara gösterilir. Artan bilgi bombardımanı ve reklam kirliliği nedeniyle iletişim kanalları tıkanma noktasına gelen tüketicilere ulaşmada Google AdWords’ten faydalanmak, hem reklamverenlere hem de tüketicilere ciddi anlamda değer katan bir deneyimdir.

AdWords hakkında daha fazla bilgi almak için Google AdWords Yardım Merkezi’ni ziyaret edebilir, ayrıca AdWords uzmanlarımızca hazırlanan Online AdWords Seminerleri'ni istediğiniz zaman ücretsiz izleyebilirsiniz. Bunlar dışında, Google AdWords Resmi Blogu’ndan AdWords ile ilgili gelişmeleri ve ipuçlarını takip edebilir ve AdWords Yardım Forumu’nu ziyaret ederek reklamverenlerimizin ve tüketicilerin deneyimlerine interaktif bir ortamda ortak olabilirsiniz.

Cemal Büyükgökçesu
Online Medya Uzmanı

1 Şubat 2011 Salı

Google Chrome Deneyimini Yaşayanların Sayısı Hızla Artıyor!

Web tarayıcıları bilgisayarlarımızdaki en önemli yazılımlardan biridir. Arama yaparken, sohbet ederken, e-posta gönderirken, alışveriş ve bankacılık işlemleri yaparken, haberleri okurken ve çevrimiçi videoları izlerken hep bir tarayıcı kullanırız.

Google olarak internet deneyiminizi çok daha kaliteli boyutlara taşımak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Google Chrome ile sizlere kullanımı kolay, hızlı ve güvenli bir internet tarayıcısı sunuyoruz.

Kolaylık

Chrome'un tarayıcı penceresi tıpkı diğer Google ürünleri gibi kullanışlı ve sadedir. Chrome, ayrıca, verimlilik ve kullanım kolaylığı için tasarlanmış özelliklere de sahiptir. Örneğin, aynı kutudan arama yapıp gezinebilir ve sekmeleri ayarlama işlemini istediğiniz gibi, hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Hız

Chrome, aklınıza gelen her yönden hızlı olacak şekilde tasarlanmıştır: Masaüstünüzden hızlı bir şekilde başlatılır, web sayfalarını hemen yükler ve karmaşık web uygulamalarını hızla çalıştırır.

Güvenlik

Chrome, web üzerinde daha güvenli olmanızı sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bunun için, kötü amaçlı yazılımlara ve kimlik avına karşı yerleşik koruma, en son güvenlik güncellemelerini içerecek şekilde tarayıcının güncel durumda olduğundan emin olmanızı sağlayan otomatik güncellemeler ve diğer pek çok özellik sunar. Chrome'un güvenlik özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ve diğer özellikler


Chrome'da yerleşik olarak bulunan uzantılar, tarayıcı içinde çeviri ve temalar gibi pek çok kullanışlı özellik vardır. Chrome'un en yeni ve en sevilen özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinin.



Üstte saydığımız tüm bu ayrıcalıkları daha fazla kullanıcı ile buluşturabilmek için Google Türkiye ofisi olarak yaptığımız çalışmalara çok yakın zamanda bir yenisini daha ekledik. Ülkemizde 35 milyon internet kullanıcısı olduğu ve bunların dörtte birlik bir bölümünün internet erişimini internet kafelerden gerçekleştirdiği tahmin ediliyor.

İstanbul İnternet Kafecileri Odası işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz Google Chrome İnternet Kafe projesi kapsamında, İstanbul il sınırlarında seçilen 400 internet kafedeki 10 binin üzerindeki bilgisayara Google Chrome internet tarayıcısını yüklemeye başladık ve kafe müdavimlerine Chrome logolu bazı hediyeler bıraktık. Amacımız başta İstanbul olmak üzere, internet erişimini internet kafelerden sağlayan kullanıcıların Google Chrome’un faydalarından yararlanmasını sağlamak ve projeyi genişleterek tüm yurda yaymak.

İlk iki haftanın sonunda sahadan aldığımız geri bildirimler ve görüntüler bizleri son derece memnun etti. Bu ayrıcalıklardan yararlanmak için siz de hemen Google Chrome'u indirin.

Saygılarımızla,

Eren Kantarlı
Ürün Pazarlama Müdürü