12 Ağustos 2011 Cuma

Yüksek Kaliteli Siteler Algoritması Ek Dillerde Uygulamaya Konuldu

Web yöneticisi düzeyi: Tümü



Birkaç aydan beri, kullanıcılara yüksek kaliteli arama sonuçları göstermek için çalışmaya odaklandık. Bu yılın başlarında, dünya genelindeki ingilizce aramalar için “Panda” sürümünü uygulamaya geçirmiştik. Bugün bu çabamıza farklı dillerdeki arama sonuçlarını da daha kaliteli hale getirecek olan algoritma değişikliklerini uygulamaya koyarak devam ediyoruz. Bilimsel değerlendirme verilerimizin gösterdiği üzere bu değişiklikler arama kalitesini her yönüyle iyileştirmektedir ve kullanıcılardan gelen Panda geri bildirimi de çok olumlu olmuştur.



Kullanıcı algısı açısından bakıldığında, bu değişim çoğu dilde yapılan sorguların %6-9’unu etkiler. Panda’nın ilk sürümünde İngilizce sorguların %12’sinin etkilendiğini göz önünde bulundurursak, ikinci sürümdeki oran oldukça düşüktür. Değişikler Çince, Japonca ve Korece hariç tüm dillerde uygulamaya koyulacaktır.



Bu algoritmik değişiklikten etkilenen siteler için, Google yüksek kaliteli siteleri nasıl arar başlığı altında yardımcı olmasını umduğumuz bir mesaj yayınladık. Ayrıca geri bildirim vermek ve tavisye almak isteyen yayıncılarımız için birçok dilde web yöneticileri forumlarımız var. Kullanıcılarımız için doğru olanı yapmak ve en iyi arama sonuçlarını sunmak için çalışmaya devam edeceğiz.



Yazan: Amit Singhal, Google Fellow

Çeviren: Murat Yatağan, Arama Kalitesi Uzmanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder