14 Aralık 2011 Çarşamba

Google Geri Veriyor-2011'de Geri Vermek

Yeni yıla girmeye hazırlandığımız bu dönemde, eğitim, teknoloji ve modern kölelikle ilgili yardım kuruluşlarına yaptığımız bağışlar ile ilgili sizleri bilgilendirmek istedik.

Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik (BTMM) ve Kız Çocuklarının Eğitimi

Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (BTMM) alanında güçlü programların gençlerin önünde ne gibi geniş ufuklar açabileceğini bir mühendislik şirketi olarak biliyoruz. Bu nedenle 16 önemli BTMM programını desteklemeye karar verdik. Bunların içinde Boston’da bulunan Citizen Schools ve İngiltere’de bulunan Generating Genius gibi yeterli imkanlara sahip olmayan gençlerin öğrenimini destekleyen iki örgüt de bulunuyor. Gerçekleştirdiğimiz yardım ile toplamda 3 milyon öğrenci için BTMM eğitimi sağlanacak.

BTMM’ye ek olarak gelişmekte olan ülkelerde kız çocuklarının eğitimine yönelik programları da destekliyoruz. Bir kız çocuğunun eğitiminin sadece onun için değil bütün ailesi ve toplum için de başarının anahtarı olduğu bir gerçek. African Leadership Academy kıtanın dört bir yanında gelecek vaat eden genç kızlar için burs sağlıyor. Afghan Institute of Learning ise kırsal Afgan topluluklarında yaşayan kadınlara ve kızlara okuma/ yazma dersleri veriyor. Bu gibi kuruluşlar sağladığımız destekle gelişmekte olan ülkelerde 10.000’den fazla kız çocuğunu eğitecekler.

Teknoloji için Destek

Bu kategoride yardımlarımızdan faydalanan 15 kuruluşun girişimci ruhu ve yaratıcılığı bizi çok heyecanlandırıyor. Bu kuruluşlar toplumların birbirleri ile bağlantı kurmasını, bilgiye ulaşmalarını sağlamak ve zorlu problemleri çözmek için sosyal medyayı, açık kaynak programlamayı ve diğer teknoloji platformlarını kullanıyorlar.

Örneğin Vittana, gelişmekte olan ülkelerdeki seçilmiş bazı öğrencilere kredi verilmesini sağlıyor. Bu kredilerin geri ödenme oranı %99 ve öğrencilerin kazanma gücünü ikiye ve hatta üçe katlıyor. Code for America web endüstrisinin ölçeklendirilebilir, şeffaflığı ve sivil katılımını artıran projeler geliştiren yeteneklerini kamu sektörüne kazandırıyor, Switchboard ise yerel mobil sağlayıcılarla iş birliği yaparak Afrika’nın sağlık sektörü çalışanlarının ücretsiz iletişim kurmasını sağlıyor.

İnsan Ticareti ve Modern Kölelikle Savaş

Kölelik, 27 milyondan fazla insanı etkileyen milyarlarca dolarlık bir endüstri… Bu kritik konuya dikkat çekmek ve onunla savaşmak için üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Bu nedenle bu sorunu her yönü ile durdurmak için çalışan bir dizi gruba maddi destek veriyoruz. Örneğin Hindistan’da, International Justice Mission (IJM) ile The BBC World Service Trust, Action Aid ve Aide et Action bir güç birliği oluşturdu. Bu gruplar yerel hükümetlerle yerinde çalışarak köle sahiplerini belirliyor, suistimalleri belgeliyor, insanların ve ailelerin özgür kalmasını sağlıyor. Özgür kalanlararehabilitasyon ve mesleki eğitim de sağlanarak iş gücü ile borç ödenmesinin önüne geçiliyor.

Onlara verdiğimiz destek Slavery Footprint calculator ve Polaris Project ‘in National Trafficking Hotline gibi araçlara erişimi artırmalarını sağlıyor.

Bu kuruluslar ilgili daha fazla bilgi almak ve nasıl destek olabileceğinizi öğrenmek için Google Gives Back 2011 sitemizi ziyaret edin ve videomuza bir göz atın.



Toplamda 40 milyon dolarlık bu bağışımız sosyal sorumluluk çalışmalarımız kapsamında yaptığımız yıllık çalışmaların sadece bir bölümü. Google yıl içinde dünyanın her yerinden çeşitli kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve akademik kurumlar için 115 milyon dolardan fazla fon sağladı. Ayni yardımlarımız (uygun olan örgütlere ücretsiz ürün ve hizmet sunan Google Grants ve Google Apps for Education gibi) toplamda 1 milyar doları aştı ve yıllık olarak şirket içinde gerçekleştirdiğimiz GoogleServe etkinliği ve ilgili programlarla Google çalışanları bireysel olarak 40.000 saatten fazla gönüllü olarak çalıştılar.

2011’i geride bırakmaya hazırlandığımız bu donemde bu yıl destek verdiğimiz kuruluşların başarıları bize ilham vermeye devam ediyor ve 2012’de dünyayı değiştirecek çalışmalarını görmek için sabırsızlanıyoruz.

Shona Brown, Kıdemli Başkan Yardımcısı, Google.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder