20 Aralık 2011 Salı

Google+’da Yeni Yıl Yenilikleri!

Yeni yılda keyifle kullanabilmeniz için Google+’a yeni özellikler ve fonksiyonlar ekliyoruz. Bunlardan bazıları herkesin çok istediği geliştirmeler, bazıları ise yeni yıl sürprizi olmasını umduğumuz yenilikler. Birkaç gün içinde sunulacak bu yeni özellikleri umarız beğenirsiniz ve yeni yılda da keyifle kullanmaya devam edersiniz.

Sesi açın ( ya da kısın)!
Ailenizin ve arkadaşlarınızın kaçırmak istemediğiniz yayınları bazen çevrenizdeki diğer kişilerin yaptığı yayınlar arasında kaybolabiliyor. Bunun için size ince ayar yapmanızı sağlayan “graphic- equalize” sunuyoruz ki akışınız tamamen istediğiniz gibi olsun. Herhangi bir çevrenizin akışını görüntülerken, üst tarafta o çevreden akışınıza ne kadar yayın geleceğini ayarlayabilmeniz için bir kaydırma çubuğu göreceksiniz. Bu çubuğu kullanarak kendi dilediğiniz akışınızı yaratmanız ve önemsediğiniz çevrelerden yayın kaçırmamanız için istediğiniz ince ayarı yapmanız artık mümkün olacak.



Daha Etkin Bildirim Yönetimi
Yeni Google çubuğunun en kullanışlı ve dikkate değer özelliklerinden biri kırmızı bildirim göstergesi. (Parlıyor bile diyebilirsiniz!) Keyifle takip edeceğiniz sosyal bir içeriği gelen bildirimler arasında gözden kaçırabilirsiniz. Şimdi okuması kolay ve gördüğünüzde hemen okumak isteyip istemediğinizi bileceğiniz “ön gösterimli” uyarıları sunuyoruz. Bu uyarılara ek olarak birkaç önemli geliştirme daha yaptık. Örneğin artık +1’lerinizi ve en son kontrol ettiğinizden sonra paylaşılan yayınları görebileceksiniz.

Google+ Sayfalarındaki Yenilikler
Google+ Sayfaları, markaların ve şirketlerin tüketicilerle derin bağlar kurma çalışmalarına yeni bir anlam kattı. Sayfaları açtığımız günden bu yana sizlerden gelen geri bildirimleri değerlendiriyoruz. Bugün ise en çok talep edilen bazı özellikleri hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz:

• Artık bir sayfa için 50 sayfa yöneticisi atayabilirsiniz.
• Yeni bildirim akışı, yöneticilerin sayfada gerçekleşen tüm aktivitelerle ilgili bildirim almasını sağlıyor ve tüm yöneticilere sayfadaki iletişime dahil olma fırsatı tanıyor.
• Artık sayfanızı +1 ile beğenen ya da çevresine ekleyen tüm kullanıcıları kümeler halinde görüntüleyebileceksiniz. Böylece hem siz hem de ziyaretçileriniz sayfanızda etkileşime geçenleri bir bakışta görebilecek.



Daha Zenginleştirilmiş Fotoğraf Paylaşımı
Son olarak en çok fotoğraf paylaşımının yapıldığı yeni yıl kutlamalarının öncesinde Google+ Fotoğraf deneyiminde bir dizi geliştirme yaptık. “Lightbox”ta fotoğrafları görüntüleme; gelişmiş navigasyon, daha detaylı yorum izleme ve fotoğrafları daha iyi organize etmeye yönelik şekilde yeniden tasarlandı. Bu yeni tasarımla fotoğraf, sayfanın yıldızı olacak ve içeriği öne çıkarabilecek. Ayrıca fotoğraflarda kolaylıkla kişilere odaklanabileceğiniz daha eğlenceli ve daha akıcı bir fotoğraf etiketleme deneyimini de sunuyoruz.



Bu yeni özelliklerin hoşunuza gitmesini ve bize geri bildirimlerinizi iletmeye devam etmenizi diliyor, Google+ ekibi olarak bizim geçirdiğimiz gibi harika bir yıl geçirmenizi diliyoruz.

Google+ Ekibi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder