23 Mayıs 2012 Çarşamba

Google AdSense Kazancınızı Arttıracak 7 İpucu

Güvenilirliği ve kolay kullanımı sayesinde ülkemizdeki web sitelerinin ilk tercih ettikleri reklam platformu olan AdSense’in çalışma mantığı şu şekildedir: Başvurunuz kabul edildiği taktirde içeriğinizle ilgili reklamları blogunuza yerleştirirsiniz ve ziyaretçileriniz bu reklamlara tıkladıkça kazanırsınız.

Çok kolay gibi gözükse de eğer tek yaptığınız AdSense reklamlarını blogunuza yerleştirip ziyaretçilerin tıklamasını beklemekse elde edeceğiniz kazancın sizi tatmin etmesi mümkün değil.

Google AdSense Kazancınızı Arttıracak İçin 7 İpucu

Google AdSense kazancınızı arttırmak istiyorsanız bazı stratejiler geliştirmeli ve bu işte başarı sağlayan yayıncıların verdiği ipuçlarından faydalanmalısınız.Aşağıda başarılı Google Adsense yayıncılarının verdiği ve AdSense kazancınızı ciddi şekilde arttıracak ipuçlarını bulabilirsiniz.

1. Organik Trafiğe Odaklanın

 
Bir websitesinin sosyal medya, backlinkler veya e-posta bültenleri sayesinde farklı trafik kaynakları olabilir.Ancak söz konusu Google AdSense reklamlarından kazanç elde etmekse sizin için en önemli trafik kaynağı organik trafik yani arama motorlarından gelen trafik olmalıdır.Neden mi?

Arama motorlarından sitenize gelen ziyaretçiler spesifik bir konuyu arıyorlardır ve o konu sizin sitenizde olduğu için arama sonuçlarında siteniz çıkmıştır.Sitenizde gösterilen AdSense reklamları ise o konuyla ilgili olduğuna göre tıklanma ihtimali her zaman çok daha yüksektir.

Organik trafik elde etmenin yolu ise SEO yani arama motoru optimizasyonudur.Bunun için uzmanlardan yardım alabileceğiniz gibi internetteki SEO konulu sitelerde yer alan temel teknikleri uygulayarak ta organik trafiğinizi arttırabilirsiniz.

2. Uzun Anahtar Kelimeleri Hedefleyin

 
Eğer AdSene gelirinizi arttırmak istiyorsanız uzun anahtar kelimeler sizin en iyi dostunuzdur.Uzun anahtar kelimeleri hedefleyerek kısa zamanda organik trafiğinizde ciddi artış sağlayabilirsiniz.Bu yüzden anahtar kelime araştırması yaparken uzun anahtar kelime grupları kullanmaya ve aranma hacmine dikkat etmelisiniz.Bunun için Google AdWords Anahtar Kelime Aracı size yardımcı olacaktır.

3. Tema Tabanlı İçerik Oluşturun

 
Google, blogunuzda gösterilecek reklamları belirlerken sitenizin konusuyla ilgili anahtar kelimeleri hedefler.Eğer Google AdSense kazancınızı arttırmak istiyorsanız spesifik bir tema belirlemelisiniz ve olşturacağınız içerikler bu temanın etrafında şekillenmeli.Kısaca tema tabanlı içerik daha fazla para demektir.

4. Blogunuzu Sürekli Güncelleyin

 
Blogunuzdaki içerik ne kadar fazla ise Google AdSense kazancınızı arttırmak o kadar kolay olur.Bu yüzden her zaman yeni içerik eklemeniz ve sitenizi güncel tutmanız her zaman tavsiye edilir.

5. Reklam Bannerlarının Boyutuna Dikkat Edin

 
Daha büyük boyuttaki reklamların daha fazla ilgi çekmesi kaçınılmazdır.Reklamların boyutunu belirlerken kompakt olmasına ve gözü yormamasına dikkat edin.Yayıncılar arasında en çok kazandırdığı söylenen reklam boyutları 336×280, 300×250 ve 160×600 olarak söylenir ancak diğer boyutları da deneyerek nasıl performans aldınığınızı gözlemlemekte her zaman fayda vardır.

6. Reklam Yerleşimine Dikkat Edin

 
Reklamların blogunuzdaki yerleşimi reklamlarınızın tıklanma oranını büyük ölçüde etkiler.Aşağıda Google AdSense ekibinin yayıncılar için hazırladığı bir şema var.Bu şemada koyu rekli olan bölgelere yerleştirilen reklamların daha fazla kazandırdığı belirtilmiş.

AdSense Reklam YerleşimiŞemadan da anlayacağınız üzere CTR yani tıklanma oranı en yüksek olan yer içeriğinizin hemen üstündeki bölümdür.

7. Renkleri Özelleştirin

 
Eğer metin tabanlı AdSense reklamları yerleştirecekeniz reklamların reklerini özelleştirerek blogunuzla uyumlu hale getirmelisiniz.Google AdSense sizlere çerçeve rengi, arkaplan rengi, link rengi, metin rengi gibi özellikleri değiştirme seçeneği sunar.Bunları özelleştirirken sınırları ve arkaplan rengi olmayan reklamların daha çok tıklandığını göz önünde bulundurun.

Söz Sizde
Google AdSense reklamlarını sitesinde yayınlayanlar, AdSense kazancımızı arttırmamızı sağlayacak bizlere önerebileceğiniz başka tavsiyeleriniz var mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder