31 Mayıs 2012 Perşembe

Google Türkçe Aramada Yenilikler


Türkiye’deki kullanıcılarımızın aradıkları bilgilere daha kolay ulaşabilmeleri ve daha keyifli bir arama deneyim yaşayabilmeleri adına Google Arama'larına bir dizi yeni özellik ekledik. Bu özellikleri Türkiye için yaptığımız ince ayarlar olarak da görebilirsiniz.

Yeni özellikler:
· Bir şehirden diğerine yol tarifine ihtiyaç duyduğunuz zaman soru yöntemini kullanabilirsiniz. Örnek olarak: Ankara'dan Bodrum'a arabayla nasıl gidilir, Van Mersin yol tarifi.
· Bayram ve özel günlerin zamanını şu şekilde sorabilirsiniz: gençlik bayramı ne zaman,Ramazan hangi tarihte.
· Gün batımı ve gün doğumu saatlerini Antalya gün batımı, Samsun gün doğumu, Artvin gün doğumu ne zaman yazarak öğrenebilirsiniz ya da kısaca gün batımı, gün doğumu araması yapabilirsiniz.

Geliştirilen özellikler:
· Hava durumu aramalarını zenginleştirdik, artık Kayseri için 5 günlük hava durumu, Bolu yarınki hava şartları dediğinizde de sonuçlara ulaşabilirsiniz.
· Harita aramalarını geliştirdik, aramalara örnekler: Eskişehir haritası, Ağrı fiziki haritası, Hatay idari haritası
· Bugünkü döviz kurunu merak ediyorsanız, Google’a dolar kuru, euro ne kadar diye sormanız yeterli.
· Her zaman Türkçe klavyeniz olmayabilir, ama Google yine de sizi anlar ve Türkçe karakterler kullanmasanız bile arama sonuçlarını gösterir: Bolu yarinki hava sartlari, Sanliurfa gun batimi, Cankiri haritasi

Geliştirilen bu özelliklerin hepsi hızlıca görebileceğiniz ve kolayca keşfedebileceğiniz türden. Google’ın sizleri daha iyi anlaması ve size en doğru cevapları Türkçe olarak verebilmesi için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Lütfen geliştirilebileceğimize inandığınız alanlarda yorumlarınızla bize destek olmaya devam edin.

Aysel Özgür, Selim Önal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder