29 Haziran 2012 Cuma

Android @ I/O: oyun alanı sizleri bekliyor

Geçtiğimiz yıl Google I/O’da momentum, mobil ve pek çok başka konu hakkında konuşmuştuk. Bu yıl ise kaldığımız yerden devam ediyoruz. Geçtiğimiz yılın Haziran ayında 100 milyon olan Android cihaz sayısı bu yıl 400 milyonun üzerine çıktı. Geçen her saniyede on iki yeni Android cihazı aktif hale geliyor – bu da günde 1 milyondan fazla cihaz demek. Bugün, Google Play’e daha fazla eğlence katan Android’in yeni versiyonu Jelly Bean’i ve size en iyi Google deneyimini sunacak olan iki güçlü ama tamamen farklı Nexus cihazını tanıtacağız.

Jelly Bean: basit, güzel ve akıllının ötesinde
Jelly Bean, Ice Cream Sandwich üzerine daha fazlasını ekliyor. Her şeyi daha pürüzsüz, hızlı ve akıcı yapıyor. Örneğin bildirimler artık daha dinamik: bir toplantıya geç kalmışsanız ya da bir cevapsız aramanız varsa bildirimler üzerinden doğrudan e-posta gönderebilir ya da arama yapabilirsiniz. Klavyesi daha akıllı ve hassas, bir sonraki kelimenizi tahmin edebiliyor. Sesle yazdırma da daha hızlı, data bağlantınız yokken bile çalışıyor.

Jelly Bean’deki arama özelliğini yeni bir kullanıcı ara yüzü, daha hızlı ve daha doğal Sesli Arama ile yeni baştan tasarladık. Aramak istediğiniz sözcüğü yazabilir ya da basitçe Google’a sorabilirsiniz. Google, arama sonuçlarının bir listesine ek olarak Knowledge Graph aracılığıyla kesin bir cevap vererek sizinle konuşacaktır.

Günümüzün akıllı cihazları hemen hemen her şeyi yapabilmek için size bağlıdır. Bu durum artık değişiyor. Google Now, doğru zamanda doğru bilgiyi size sağlayan yeni bir özellik. Güne başlamadan önce size hava durumunu, işe gitmek üzere evden çıkmadan önce trafik yoğunluğunu ve tuttuğunuz takımın maç sonuçlarını söyler. Bilgiler onlara en çok ihtiyacınız olan anlarda ortaya çıkar.

Temmuz ortasından itibaren Galaxy Nexus, Motorola Xoom ve Nexus S için güncellemelere başlayacağız ve aynı zamanda Jelly Bean’i açık kaynak kodlu olarak yayınlayacağız.

Google Play: daha fazla eğlence
Google Play müzik, film ve kitaplara ek olarak 600,000’den fazla uygulama ve oyun içeren dijital eğlence platformunuz olarak tasarlandı. Tamamen bulut tabanlıdır, yani tüm içeriğe bütün cihazlarından devamlı olarak erişebilirsiniz. Bugün, mağazamız dergileri de içerecek şekilde genişledi. House Beautiful, Men’s Health, Shape ve WIRED gibi dergileri kullanıcılarımıza sunmak için önde gelen yayıncılar Condé Nast, Hearst, Meredith ve daha fazlasıyla birlikte çalışıyoruz.

Artık film kiralamaya ilaveten filmleri satın da alabiliyorsunuz. Google Play’e televizyon programlarını da ekliyoruz – aslına bakarsanız ABC Studios, NBCUniversal ve Sony Pictures gibi dünyanın en büyük şirketlerinin normal ve kablolu yayında yayınlanan "Revenge," "Parks & Recreation" ve "Breaking Bad," gibi programlarının binlercesini ekliyoruz. Filmleri ve televizyon programlarını Android cihazınızda, internette Google Play ve YouTube üzerinden izleyebilirsiniz ve yakında bu deneyimi Google TV cihazlarına da taşıyacağız.

Film satın alma, televizyon programları ve dergiler, play.google.com adresinde mevcut ve önümüzdeki günlerde cihazlara da taşınacak.

Nexus 7: güçlü, taşınabilir ve Google Play için tasarlandı
Tüm bu muhteşem Google Play içeriği, 7” 1280x800 çözünürlüğünde HD ekrana sahip yeni bir tablet olan Nexus 7’de hayat buluyor. Tegra-3 ana kart, dört çekirdekli işlemci ve 12 çekirdekli grafik işlemci oyunlar dâhil her şeyi inanılmaz derecede hızlı hale getiriyor. Ve en güzel yanı, sadece 340 gram, piyasadaki çoğu tabletten daha hafif. Nexus 7 size en iyi Google deneyimini sunmak için tasarlandı. Ön yüzündeki kamerayla Google+ üzerinden 10 kişiye kadar aynı anda iletişim kurun, Chrome ile internette son sürat gezinin ve Gmail ile e-postalarınızı takip edin.


Nexus 7, "Transformers: Ayın Karanlık Yüzü" filmi, “The Bourne Dominion” kitabı ve Condé Nast Traveler ve Popular Science gibi dergiler ve Coldplay ve Rolling Stones gibi grupların şarkıları yüklenmiş olarak size geliyor. Aynı zamanda, Google Play’den kısıtlı bir süre için en sevdiğiniz filmleri, kitapları ve daha fazlasını satın alabilmeniz için 25$’lık krediniz yüklendi bile... ABD, Birleşik Krallık, Kanada ve Avustralya’da Nexus 7’nin ön satışı Google Play üzerinden başladı ve ABD’de 199$’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Temmuz ortasında cihazlar gönderilmeye başlanacak.

Nexus Q: Bu bir küre!
Eğlencenizi gittiğiniz yere götürebilmek harika, ama bazen kulaklıkları bir kenara atıp arkadaşlarınız veya ailenizle müziğin tadını çıkarmak isteyebilirsiniz. Bu nedenle, Android ve Google Play’in gücünü evinizde rahatça müzik ve video yayını yapabilmeniz için birleştiren ve tamamen bir Android telefon ya da tablet ile kontrol edilebilen Nexus Q’yu takdim ediyoruz. Google tarafından tasarlanan ve üretilen Nexus Q evinizdeki en iyi hoparlörlere ve TV’ye bağlanabilen bir küre. İlk sosyal yayın cihazı olan Nexus Q’yü, herkesin partiye kendi şarkısını getirebildiği bulut bağlantılı bir müzik kutusu gibi düşünün...

Piyasadaki 400 milyon Android cihazdan birine sahipseniz, bunun yalnızca bir tablet ya da telefondan daha fazlası olduğunu biliyorsunuzdur. En iyi Google deneyimine açılan kapınız – her şey ve tüm eğlence gittiğiniz yere sizinle birlikte gelir. Artık Android’in yeni bir versiyonuna sahipsiniz, daha fazla eğlence ve arasında seçim yapabileceğiniz gittikçe büyüyen bir Nexus portföyü – hepsi Google Play’de mevcut. Oyun alanı sizleri bekliyor.

Gönderen Andy Rubin, Mobil ve Dijital İçerik Kıdemli Başkan Yardımcısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder