28 Kasım 2012 Çarşamba

Google Geliştirici Grupları’na Katılarak Hayalinizi Gerçeğe Dönüştürebilmeniz Mümkün

Bundan 5 yıl önce geliştiriciler sadece içerik geliştiren gruplar iken bugün internet ekosisteminin geleceğindeki yeni iş modellerini belirleyen kişiler konumundalar. Internet teknolojilerinin bir adım sonrasını şekillendiren geliştiricilerin yaratıcılıklarını destekleyecek hizmetleri onlara sunabilmek öncelik verdiğimiz konulardan biri. Bu doğrultuda oluşturduğumuz Google Geliştirici Grupları dünyanın birçok farklı ülkesinde çalışmalarına devam etmekte.

Google Geliştirici Grupları Neler Yapar?
Google Geliştirici Grupları (GDG - Google Developers Group) Google ürünleri ve teknolojileri üzerinde yeni projeler geliştiren, Google tarafından desteklenen ama Google'dan bağımsız gönüllü geliştiricilerden oluşan topluluklardır. Google Geliştirici Gruplarındaki üyeler genel olarak Google teknolojilerini tecrübe ve bilgi birikimleriyle birleştirerek, farklı projeleri hayata geçiren kişilerden oluşur.


GDG Türkiye
Türkiye'deki ilk geliştirici grupları 2009 yılında +GDG İstanbul, 2011 yılında +GDG Ankara, 2012 yılında ise +GDG Eskişehir ve +GDG Konya olarak hayata geçmiştir ve başarılı projelere imza atmaktadırlar. Türkiye'deki GDG ekipleri beraber hareket etmekte ve beraber organizasyonlar yapmaktadırlar. İlk organizasyon Mayıs 2012'de düzenlenen 700’den fazla katılımcının ve 30’dan fazla konuşmacının yer aldığı Android Geliştirici Günleri'dir ve 2013 yılında da Ankara’da Android Geliştirici Günleri'nin ikincisini düzenlenecektir.

Google Geliştirici Grubu Etkinlikleri
GDG grupları yeni GDG'lerin oluşmasını destekleyerek geliştiriciler arasında bilgi paylaşımını artırıp hem kendilerine hem çevrelerine faydalı ve ilham veren bir geliştirici ağı oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda da farklı etkinlikler düzenlemektedirler. Dünya'da 95 ülkede 300’den fazla Google Geliştirici Grubu ile 850’den fazla geliştirici etkinliği düzenlemiştir .

Google Geliştirici Grupları hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilir veya +Google Developers sayfasını da takip edebilirsiniz.

Aslıhan Ulutaş
Ürün Pazarlama Müdürü, Google Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder