20 Kasım 2013 Çarşamba

'YouTube Fan Finder' ile Yeni Hayran Kitlelerine Ulaşabileceksiniz

Her başarılı kanalın arkasında, içeriği düzenli takip eden ve beğenen hayranları vardır. Birkaç ay önce, en aktif izleyicileriniz ile etkileşime girmenize yardım eden bir araç olarak Top Fans’i duyurmuştuk. Bugün ise, size herhangi bir maliyet yaratmadan, kanalınızı yeni izleyicilere tanıtmanıza imkan sağlayacak 'Fan Finder’ı hayata geçiriyoruz.
Fan Finder; milyonlarca YouTube kanalı ile izleyicilerin etkileşimlerini değerlendirerek, sizin kanalızdaki içeriği düzenli takip etme olasılığı en yüksek olan kişilere ulaşmanıza yardımcı olur. Kanalınız için hazırlayacağınız ve 5 saniye sonra izleyicinin dilerse atlayabileceği TrueView video reklamı formatı sayesinde kanalınızın tanıtımını yaparken aynı zamanda potansiyel hayranlarınıza da ulaşabileceksiniz. Başlamak için reklamınızı oluşturup kanalınıza yükledikten sonra Fan Finder’a göndermeniz yeterli olacaktır. Reklamınızı ücretsiz olarak yayınlayıp, yeni hayran kitleleri yaratmanıza imkan sağlayacağız.
Kanalınız için etkili bir reklam oluşturmak için aşağıdaki ipuçlarından faydalanabilirsiniz:
1. Kısa ve merak uyandırıcı bir kanal reklamı hazırlayın: İzleyiciye kanalınızın içeriğini anlatın; sizi veya kanalınızı daha önce duymuş olduklarını varsaymayın. Unutmayın; kanal reklamınız izleyicinin 5 saniye sonra geçebildiği bir TrueView reklamı olarak yayınlanacak ve sizin bu kısa sürede onların ilgisini çekecek içeriği sunmanız gerekecektir.
2. İzleyiciyi eğlendirin: Ne yapacağınızdan emin değilseniz, kanalınızın ne ile ilgili olduğunu “anlatmak” yerine “gösterin”. Bir komedi kanalınız varsa reklamınızın komik olduğundan, eğer bir müzik kanalınız varsa reklamınızda müzik olduğundan emin olun.
3. Güçlü bir mesaj hedefleyin: Kanal reklamınızı, kanalınıza izleyicilerin neden abone olması veya göz atması gerektiği üzerine odaklanacak şekilde hazırlayın.
4. Yapılacak şeyi açıkça söyleyin: İzleyicilerinizin ne yapmalarını istiyorsunuz? Bu sorunun cevabı, kanal reklamınızda yazılmalı ve açıklama olarak eklenmelidir. Abone olmanın ne anlama geldiğini açıklamayı unutmayın (Örnek: Daha fazla içerik görmek istiyor musunuz? Abone olmak için buraya tıklayın.).
5. Markalaşma önemlidir: Markanızın net olduğundan ve reklam süresince tekrarlandığından emin olun. İzleyicilerin kanalınızı hatırlaması önemlidir.
Daha fazla bilgi almak ve başarılı kanal reklamı örnekleri görmek için www.youtube.com/fan_finder adresine bir göz atın.
YouTube Ekibi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder