Tutkularınızdan birini dünyayı değiştirecek bir şeye dönüştürebilseydiniz ne olurdu? 2011 yılında düzenlenen ilk Google Bilim Fuarı’ndan bu yana binlerce genç işte tam olarak bunu yapıyor. Bu öğrenciler; günümüzün en önemli zorluklarından bazılarıyla grip ilacı, kanseri yenmenin yolları, özel bir eldiven, pilsiz fener, muzdan biyoplastik ve daha etkin tarım yöntemleri ilgili projeler üzerinde çalışıyorlar.
İşte yine Google Bilim Fuarı zamanı… 13-18 yaş arasındaki öğrencileri, parlak fikirlerini sunmaları için Virgin Galactic, Scientific American, LEGO Education ve National Geographic işbirliğiyle düzenlenen dördüncü Google Bilim Fuarı’na katılmaya davet ediyoruz. Katılmak için internet bağlantısı ve yeni keşifler yapmaya ilgi duymanızdan başka hiç birşeye ihtiyaç yok. Proje başvuruları için son tarih 12 Mayıs. Kazananlar, 22 Eylül’de Google’ın Mountainview Kaliforniya’daki merkezinde düzenlenecek gala etkinliğinde açıklanacak.
Projeye katılarak yaratıcılığınızı gösterebilir ve birbirinden cazip ödüllerin de sahibi olabilirsiniz. Bu yıl büyük ödülü kazanan kişi New Mexico’da bulunan Spaceport America’da uzay uçuşu için hazırlık yapan Virgin Galactic ekibine katılıp, astronotları dünya’ya dönüşte ilk karşılayanlar arasında olma şansı yakalayacak. Ayrıca National Geographic’in Endeavour gemisiyle Galapagos Adaları’na 10 günlük yolculuk yapma olanağına kavuşurken, okulu da derginin dijital edisyonuna 1 yıl süreyle ücretsiz abone olabilecek. Yaş kategorilerine göre kazanan katılımcılar ise Danimarka Billund’daki LEGO fabrikası, Google veya National Geographic ofislerinden birini ziyaret edecek.
İki Yeni Katagori
Bu yılki yarışmada daha fazla genç ve yetenekli bilim insanını kutlamak için iki yeni kategorimiz daha var:
Bilgisayar Bilimleri Ödülü - Bu alanda yenilikçi bir projeye verilecek.
Ülke Ödülleri – Dünyanın belli bölgelerinde, yaşadıkları toplumun sorunlarını çözmeye yönelik proje sahibi öğrenciler ödüllendirilecek.
Scientific American Science In Action ödülü bu yıl da sağlık, kaynaklar ve çevresel zorluklarla ilgili sorunlara yönelik bir projeye verilecek. Kazanan proje bir yıl süreyle Scientific American’dan mentorluk ve proje için kullanılacak 50 bin dolarla desteklenecek.
Yarışmayla ilgili güncel bilgileri Google+ sayfamızdan takip edip, ilham almak için sanal turlara katılırken, merak ettiğiniz sorularınızı Hangout on Air sohbetlerinde sorabilirsiniz. Projenize başlama konusunda yardıma ihtiyaç duyarsanız fikir edinmek için Idea Springboard’a göz atmanız da mümkün.
Hangi konuya ilgi duyuyorsunuz ve bugüne kadar hangi problemi çözmeyi hayal ettiniz? Projenize bugün başlayın. Dünyayı değiştirme sırası sizde…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder