12 Mayıs 2015 Salı

Android One Programı Türkiye'de

İnternet sayesinde bilginin gücü oyunun kurallarını değiştiriyor. Bilgi artık bir öğrenciden, laboratuardaki bir bilim adamına kadar, dünyanın dört bir yanındaki insanların parmaklarının ucuna kadar uzanabiliyor.

Mobil internet alanında devrim niteliğinde gelişmelere tanık oluyoruz ve inovasyonu, yaratıcılığı destekleyen Google’ın Android platformu bu devrimde önemli bir rol üstleniyor. İnternete bağlanmada ve bilgiye ulaşmada akıllı telefonlar da her geçen gün daha büyük bir rol oynuyor. Mobilin bize sağladığı özgürlüğü seviyoruz. Günümüzde tüm dünyada insanların neredeyse ‘süper bilgisayar’ özelliklerine sahip akıllı telefonları ceplerinde taşıyor olmaları gerçekten heyecan verici.

Bugün neredeyse 1,75 milyar kişi akıllı telefon kullanıyor olsa da dünya nüfusunun büyük çoğunluğu hâlâ cep telefonlarını sadece konuşma ve SMS mesaj atma için kullanıyor. Bir başka deyişle, video sohbet, harita, eposta, sesli arama, yüksek kaliteli fotoğraf ve video çekimi, sosyal ağlara bağlanma ve paylaşım gibi avantajlardan yararlanamıyorlar. İşte tam da bu nedenle akıllı telefonlar herkes için, özellikle de gelişmekte olan ülkelerde yaşayan insanlar için büyük farklar yaratıyor.

Akıllı telefon pazarının en çok tercih edilen platformu Android ile mobil teknolojilerin ve internetin avantajlarını herkes için ulaşılabilir kılmak üzere başlattığımız Android One programını bugün Türkiye’de de hayata geçiriyoruz. Program kapsamında geliştirilen ilk akıllı telefon, 15 Mayıs’ta Türkiye pazarına sunuluyor.

Android One: Herkes için en iyi akıllı telefon deneyimi

Android One programı kapsamında, akıllı telefonların sunduğu avantajlardan herkesin yararlanması için önde gelen donanım ve telefon üreticileri ile işbirliği yapıyoruz. Hedefimiz, mobil interneti sıradaki bir milyar yeni kullanıcıya taşımak. Bu telefonlar kullanıcıya Android işletim sisteminin en güncel sürümü ile en yeni özellik, uygulama ve güncellemelerin rahatlıkla yüklenebileceği bir şekilde sunuluyor. Android One kullanıcıları, gelecek iki yıl boyunca çıkacak olan Android sürümlerine yayınlandıktan hemen sonra, beklemeden sahip olabilecek.

Android One akıllı telefonlar hızlı işlemciler, üstün görüntü kalitesine sahip geniş ekranlar ve yüksek çözünürlüklü ön ve arka kameralar gibi gelişmiş özelliklere sahip. Android One akıllı telefonlar, tasarım süreci tüm aşamaları ve detaylarına kadar Google uzmanları tarafından test edilerek onaylanıyor olması, tam bir kullanıcı deneyimini garanti ediyor. Android One akıllı telefonlar, kullanıcılara internete yüksek hızda bağlanma, video ve uygulamalar için Micro SD kart ile daha da artırılabilen geniş bellek kapasitesi gibi ihtiyaç duydukları tüm özellikleri sağlıyor.

Türkiye pazarına General Mobile işbirliği ile sunulan ilk Android One telefon, hızlı ve kaliteli bağlantı desteği, çift LED flaş, çizilmeye dayanıklı ekran, Türkçe sesli arama desteği, yerel uygulama ve içeriklere kolay erişim gibi özelliklere sahip.

Android One ile yüksek kaliteli, güncel bir akıllı telefona daha fazla kullanıcının sahip olmasının önünü açarken, aynı zamanda Türkiye’de yaratıcılığa ve inovasyona destek olmayı da amaçlıyoruz.

‘General Mobile 4G’ nin Temel Özellikleri
  • Fotoğraflar için 13 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamera; selfie’ler için olduğu kadar, eve giderken yolda denk geldiğiniz nefes kesici çekimler için de çok iyi
  • 5.0 inç HD IPS ekran -- Videolar için harika
  • 64 bit Qualcomm® Snapdragon™ güçlü çipset ve 2 GB RAM -- süper performans
  • 16GB bellek
  • Türkiye için optimize edilmiş LTE -- Türkiye’de yeni teknolojinin avantajlarını kullanmaya hazır, 
  • 4G’yi destekleyen ilk Android One cihaz
  • “Tamamen yeni” endüstriyel tasarım -- çift LED flaş gibi premium özelliklerle çok zarif
  • Ekranı sağlam ve çizilmelere dayanıklı yapan Gorilla Glass 4; laboratuar testlerine göre, Gorilla Glass 4 diğer cam tasarımları ile karşılaştırıldığında düşme ve yuvarlanmalara karşı 2 kat daha dayanıklı.

Android One ile ilgili ayrıntılı bilgi için: http://www.android.com/intl/ALL_tr/one/

Caesar Sengupta, Android One Google Ürün Geliştirme Grubu Başkan Yardımcısı

Bizi dünyadan takip eden kullanıcılarımız için:
(for our global followers)

Android One: Now in Turkey

Since we launched Android One last fall, we’ve been continually working to bring high-quality smartphones to as many people as possible around the world. So far we’ve launched in six countries (India, Bangladesh, Nepal, Sri Lanka, Indonesia, and the Philippines) and today, we’re taking the next big step by launching in Turkey — our first European country — with partner General Mobile.

The phone — The General Mobile 4G — offers super fast performance, thanks to a Qualcomm® Snapdragon™ chipset and runs Lollipop, the latest and fastest version of Android. The 5.0" HD IPS screen is great for watching videos, and the 13 megapixel rear and 5 megapixel front camera take awesome photos. Gorilla Glass 4 makes the screen super durable and scratch resistant. And the General Mobile 4G is also the first Android One device with 4G connectivity, which will take advantage of new LTE technology rolling out across Turkey.

Our goal with Android One is to empower more people to do great things with the Internet by putting a high-quality, up-to-date smartphone into their hands. Turkish creativity and innovation are already exciting, so we can’t wait to see what people do with Android One.

For detailed information about Android One: www.android.com/one

Caesar Sengupta, VP, Product Management, Android One

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder