29 Mayıs 2015 Cuma

Mutlu Yıllar YouTube!

Her maceranın başladığı bir gün vardır, YouTube’unki de 23 Nisan 2005 Cumartesi günü kimsenin bilmediği bir siteye “Hayvanat Bahçesinde Ben” adlı bir videonun yüklenmesiyle başladı. Kaliforniya’nın San Diego Hayvanat Bahçesi’nde çekilen klip fillerin bu kadar sevimli olmasının nedeni olduğunu 19 saniyede anlatıyor. Oldukça kısa süresi ve gelişigüzel kurgusu ile sonraki on yıl içerisinde yaşanacak online video çılgınlığı hakkında pek de fazla ipucu içermeyen bir video.

“Hayvanat Bahçesinde Ben”in, herkesin kamerayı açıp kolaylıkla kendi yayınını yapabildiği yeni bir platformun basit öncülerinden biri olduğu zaman içerisinde ortaya çıktı. Aynı ortam içerisinde yeni türlerin, yeni ifade biçimlerinin ve yıldızlara uzanan bambaşka bir yolun ortaya çıkacağını kim tahmin edebilirdi ki? Buradan çıkarak insanları kendine bağlayan bu nevi şahsına münhasır karakterlerin Hollywood’un en ünlü yıldızlarından bile daha etkili olacağını, ya da yeryüzünün dört bir yanındaki bir milyardan fazla kişinin dünyanın yarattığı, yayınladığı ve paylaştığı şeyleri görmek için burada buluşacağını kim bilebilirdi?

Açıkçası bizim için de sürpriz oldu.

Onuncu yaş günümüzü YouTube’un hayranlık uyandıran, güçlendiren, muhteşem ve tuhaf birçok yönünü A’dan Z’ye anlatan bir video hazırlayarak kutladık.



Geçirilen harika 10 yıl için çok teşekkürler.

YouTube Ekibi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder