26 Ocak 2011 Çarşamba

Google'da Çalışmak İster Misiniz?

Google, 1998 yılında kurulduğundan bu yana çok büyümüş olsa da küçük şirket heyecanını hala koruyan bir şirket. Her geçen gün daha fazla Google ürünleri ile karşınıza çıkmakta ve Yardım Merkezlerimiz aracılığıyla sorunlarınızı gidermeye çalışıyoruz.

Yeniliğe olan bağlılığımız, herkesin fikir ve görüşlerini almak ve paylaşmaktaki rahatlığımıza dayanmaktadır. Her çalışan, aktif birer katılımcıdır ve herkesin çeşitli sorumlulukları vardır. Çünkü her bir Google çalışanının başarımızda eşit derecede önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Dünyanın her yerinde ofislerimiz mevcut ve Google çalışanları arasında Türkçe'den Telugu'ya kadar düzinelerce farklı dil konuşuluyor. Büyümeye devam ederken, bizimle birlikte çalışırken eğlenmeyi bilecek, internet dünyasındaki gelişmeler konusunda heyecanlı, profesyonel ve disiplinli insanlar arıyoruz.

Hedefimiz alanında uzman, dinamik ve yetenekli insanlara ulaşmak. Eğer siz de heyecanlı ve coşkulu bir iş arıyorsanız Google'a katılın!

Açık Pozisyonlar:

* Account Manager - Istanbul
* Account Strategist - Istanbul
* Communications and Public Affairs Manager - Istanbul
* Industry Manager Travel - Istanbul
* Policy Manager, Turkey - Istanbul
* Product Marketing Manager (Head of Business Marketing) - Istanbul

Dublin, İrlanda'da bulunan Google Avrupa Genel Merkezi'ndeki açık pozisyonları görmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Google ofislerindeki açık pozisyonları görmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Google Türkiye

24 Ocak 2011 Pazartesi

Google’ın Sesli Arama Hizmeti

Kullanıcılara aramak istedikleri kelimeleri söyleyerek internette arama imkanı tanıyan Google Sesli Arama (Google Voice Search) Kasım ayından beri Türkiye’de Türkçe olarak kullanılabiliyor. Google Sesli Arama, Android işletim sistemini kullanan telefonlar ve iPhone tarafından destekleniyor. (Sesli aramayı daha iyi anlamak icin Turkcell Sesli Arama reklamını izleyin)

Google’ın telaffuz edilen kelimeleri metin haline çeviren konuşma tanıma teknolojisinden faydalanan Sesli Arama, aranması istenen kelimeler elle girilmişçesine Google’da arama yapma imkanı sağlıyor. Sesli arama özelliğinin Android temeli cihazlara tamamıyla entegre edilmiş olması ise arka arkaya sesli aramalar yapmayı son derece kolay ve hızlı bir hale getiriyor.

Nasıl mı?

* Google Sesli Arama'yı kullanmaya nasıl başlayacağınız telefonunuzun modeline bağlıdır. Android 2.1 veya üzeri bir sürümle çalışan bir telefonunuz varsa ve Hızlı Arama Kutusu cihazınıza yüklüyse, tek yapmanız gereken mikrofon simgesine dokunarak bir sesli arama başlatmaktır. Cihazlarına Google Mobile App yüklü iPhone kullanıcıları ise uygulamanın ayar panelinden yeni dilleri seçerek sesli arama özelliğini etkinleştirebilirler.
* Cihazınız Android 2.1 temelliyse, Sesli Arama uygulamasını yüklediyseniz ve “Dil ve Klavye” seçeneklerinde uyumlu dillerden birini seçtiyseniz, uygulama sesinizden tanıdığı sonuçları sunmaya başlayacaktır.
* iPhone’a Google Mobile App yüklemek için App Store’da “Google Mobile App”i arayın veya bu bağlantıyı takip edin.



Sesli Arama geliştirilirken oldukça titiz ve ayrıntılı bir çalışma gerçekleştiriliyor: Anadili Türkçe olan insanlarla çalışılarak haftalar boyunca telaffuz örnekleri toplanıyor ve hizmetin çalışmasını sağlayan modeller oluşturuluyor. Popüler arama terimleri restoranlar, kalabalık caddeler, araba içi gibi farklı akustik özellikler gösteren mekanlarda kaydedilerek, her bir dil için bir milyonu aşkın kelime barındıran kelime hazneleri oluşturuluyor. Hizmetin gücü farklı telaffuzların ve çevre koşullarının dahil edilmesinden geliyor. Sesli aramayı daha iyi anlamak icin Turkcell Sesli Arama reklamını izleyebilir ve daha fazla bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Zeynep İnanoğlu
Ürün Pazarlama Müdürü

20 Ocak 2011 Perşembe

Gmail'deki Akıllı Yoksay Özelliği Hayat Kurtarıyor!

Gmail hesabınızdaki "Akıllı Yoksay" özelliğiyle ilgilenmediğiniz ileti dizilerinin gelen kutunuzda sürekli olarak yeniden görünmesini engelleyebilirsiniz.

Eğer bir posta listesine abone olduysanız, ancak Gelen Kutunuzun da boş durmasını istiyorsanız o posta listesinden gelen ve sizi pek de ilgilendirmeyen e-postalar rahatsız edici olabilir. Gelen Kutunuzu bu tür istenmedik e-postalardan Akıllı Yoksay özelliğiyle kurtarabileceğinizi biliyor muydunuz? İstenmedik bir ileti dizisine gönderilen e-postaları gelen kutunuzun dışında tutmak istiyorsanız Akıllı Yoksay özelliği hayat kurtarabilir. Bu özelliği son zamanlarda bazı değişiklikler yaparak daha da geliştirdik.

Akıllı Yoksay özelliğini Gmail Ayarlar'ın Labs sekmesinden etkinleştirebilirsiniz.

E-posta adresinizin Alıcı veya Cc alanında olduğu bir ileti dizisini yoksayarsanız, yoksaydığınız ileti dizisi ancak Alıcı veya Cc alanına eklendiyseniz Gelen Kutunuzda görünür. Bu özelliği iptal etmek de çok kolaydır; Diğer İşlemler menüsünde Yoksaymaktan Vazgeç'i işaretlediğinizde bu özellik iptal olur.

Akıllı Yoksay’ı etkinleştirdiğinizde bu özellik web mobil gibi Gmail’in tüm versiyonlarında aktifleşecektir. Deneyip bize ne düşündüğünüzü bildirin.

Gonca Başak
Google Ürünleri Rehberi

12 Ocak 2011 Çarşamba

Google Türkiye Resmi Blog Sitesi'ne Hoşgeldiniz!

Uzun süredir hayata geçirmeyi planladığımız ve Google’ın Türkiye’ye verdiği önemin bir göstergesi olan Türkçe blogumuzu sizlerle nihayet buluşturuyor olmanın heyecanı içindeyiz.

Google Türkiye olarak; gerek genel kullanıcıların gerekse iş dünyasının hayatını önemli ölçüde kolaylaştıran, online dünyaya entegre olmalarına yardımcı olan Google hizmet ve ürünlerini lokalize ediyor, büyümeyi ve gelişmeyi sürdüren Türkiye internet dünyasına sunduğumuz fırsatlara her geçen gün bir yenisini eklemek için çalışıyoruz.

Google Türkiye ekibi olarak yazılarını kaleme alacağımız blogumuz üzerinden; Türkiye’de sunduğumuz Google hizmet, ürün ve teknolojileriyle ilgili yeniliklerin yanı sıra, Türkiye’deki iş ortaklıklarımız ve Google Türkiye ile ilgili önemli haberleri sıcağı sıcağına paylaşıyor olacağız. Beğeneceğinizi ve faydalı bulacağınızı umduğumuz blogumuzda ayrıca ürün ve hizmetlerimizle ilgili detaylı bilgiler edinebileceğiniz sayfalara bağlantılar da bulabileceksiniz.

Reklamverenler AdWords ile ilgili gelişmelere mevcut Türkçe Resmi AdWords Blogu üzerinden ulaşmaya devam edebilecek. Şu anda ziyaret etmekte olduğunuz yeni blog ise Google Türkiye ile ilgili daha genel haberlere odaklanacak ve Türkiye’deki tüm Google kullanıcılarına hitap edecek şekilde tasarlandı. Çift taraflı bir iletişim kanalı olmasını hedeflediğimiz Google Türkiye Blogu üzerinden ilgili soru veya yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Bülent Hiçsönmez
Google Türkiye Ülke Müdürü