25 Mart 2011 Cuma

Evliya Çelebi’nin 400. Yaş Gününü Kutluyoruz!



Bugün, Google Türkiye arama motoru aracılığıyla, ünlü Türk gezgini Evliya Çelebi’nin 400. yaş gününü kutluyoruz!

Evliya Çelebi, 17. yüzyılın önde gelen gezginlerindendir. Kırk yılı aşkın süreyle Osmanlı topraklarını gezmiş ve gördüklerini Seyahatname adlı eserinde toplamıştır. Seyahatname, Evliya Çelebi tarafından 17. yüzyılda yazılmış olan, toplam 10 ciltten oluşan ve oldukça önemli bilgiler içeren çok ünlü bir gezi kitabıdır. Eser Türk Kültür tarihi ve gezi edebiyatı açısından önemli bir yere sahiptir.

Doodle, Google logosunun yeniden tasarlanmış halidir ve önemli bir kişiyi anma, yıl dönümü kutlama gibi özel bir günü tanıtma veya hatırlatma amacıyla hazırlanır. Doodle diye adlandırdığımız bu logolar, Google arama sayfalarında yayınlanarak Google’da arama deneyimini daha ilgi çekici bir hale getirmektedir. 1998 yılından bu yana yayınlanan Doodle’lar, çok sayıda kullanıcı tarafından beğeniyle takip edilmektedir.

Google’ın karakterini ve yaratıcılığını yansıtan Doodle’lar, özel bir ekip tarafından hazırlanmaktadır. Siz de kendi tasarımlarınızı, proposals@google.com adresine gönderebilir ve tasarımlarınızın gelecekte kullanılabilecek Doodle’lar arasında yer almasını sağlayabilirsiniz.

Birbirinden farklı ve beğeneceğiniz Doodle'lar ile karşınızda olmak dileğiyle...

Tuğçe Kobaza
Online Medya Uzmanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder