6 Haziran 2011 Pazartesi

Gündemdeki Gelişmelerin Nabzını Tutmaya Devam Ediyoruz…

Merhaba,

12 Haziran 2011 Genel Seçimleri öncesinde Google olarak seçimlere özel harita tabanlı bir arayüz geliştirdik.

Amerika kongre seçimleri için de daha önce benzeri uygulanan arayüz, Google Türkiye ve Amerika ekipleri olarak ortak çalışmamız sonucu hayata geçti. Türkiye için çok partili sisteme özel olarak, Google’ın Washington’da bulunan ve seçimlere özel yazılımlar geliştiren ekibin geliştirdiği kod, bundan sonra dünyadaki bütün çok partili sistemlerin seçimlerinde de kullanılıyor olacak.

Ayrıca bu arayüz sayesinde kullanıcılarımız seçim günü, il ve ilçe bazında seçim sonuçları ile ilgili gelişmeleri anlık olarak takip edebilecekler.

Seçim 2011 sayfamızda yer alan konular:

Hangi lider ve partilerin arandığı bilgisi
Google’da yapılan aramaların bölge, kategori ve zaman dilimi bazında arama hacimlerini karşılaştırmaya imkan tanıyan ‘Google Arama Trendleri’ hizmeti sayesinde kullanıcılarımız seçim ile ilgili konulardaki (eğitim, ekonomi, sağlık...vb.) yükselen arama trendlerini takip edilebilecek ve hangi partinin, parti liderinin arama trendlerinde yükselme olduğunu gün gün gözlemleyebilecek.

Son dönem seçim haberleri bilgisi
‘Google Haberler’ hizmeti aracılığı ile ise kullanıcılarımız farklı mecralarda yayınlanmış Seçim 2011 ile ilgili haberlere ulaşılabilecek.

Bölgesel anlık seçim sonuçları
Cihan Haber Ajansı ile yaptığıomız işbirliği sayesinde kullanıcılarımız, 12 Haziran günü ‘Google Harita’ hizmetini kullanarak il ve ilçe bazında seçim sonuçlarını Google Seçim 2011 adresinden canlı olarak takip edilebiliyor olacaklar.

Google Türkiye kullanıcıları, Türkiye genel seçimleri ile ilgili merak ettikleri bilgilere Google Seçim 2011 linkinden ulaşabilirler.

Zeynep İnanoğlu
Ürün Pazarlama Müdürü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder